Acupunctuur Medemblik - DoorBraak
 
Pijn:pain.jpeg

Pijn

Pijn

Brandend, zeurend, prikkend of stekend. Pijn kent vele uitingsvormen. Ongeacht de vorm, pijn kost veel energie. Vaak hebben mensen met pijnklachten al van alles geprobeerd om ervan af te komen, maar niets lijkt echt te helpen. Pijnbehandeling kan complex zijn. Ook is de beleving van pijn heel persoonlijk en verschilt van persoon tot persoon.

Acupunctuur
De basis van acupunctuur ligt in het bestrijden van pijn. In Chinese ziekenhuizen wordt acupunctuur zelfs ingezet als anesthesiemiddel bij operaties.
Bij acute pijn kan een acupunctuurbehandeling een pijnstillend effect hebben. Dit komt doordat tijdens het stimuleren van bepaalde acupunctuurpunten pijnstillende en ontstekingsremmende stoffen vrijkomen. Daarnaast is de kans groot dat de behandeling een ontspannend effect heeft waardoor u ook minder pijn gaat voelen.
Bij de behandeling van chronische pijn wordt, naast het bovengenoemde effect, gebruik gemaakt van de holistische benadering die hoort bij acupunctuur. Dit betekent dat de therapeut niet alleen naar je pijnklachten kijkt, maar ook op zoek gaat naar de oorzaak en de gezondheid in zijn geheel. Omdat bij chronische pijn de oorzaak vaak minder duidelijk is, kan deze benadering van groot nut zijn. De behandeling is erop gericht het evenwicht in je lichaam te herstellen en wordt eventueel aangevuld met voedings- en leefstijladvies.

DoorBraak
Wil je weten of DoorBraak ook iets voor jouw (pijn) klachten kan betekenen, ik vertel je er graag meer over. 

 Terug
Geplaatst: 07-12-2020 11:18:55

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier