Acupunctuur Medemblik - DoorBraak
 
image samples Total Reset Methode.jpeg

Allergiebehandeling Total Reset Methode

Ruim 20 jaar geleden ben ik zelf voor eerst met acupunctuur in aanraking gekomen door mijn allergie voor katten, honden en huisstofmijt. Mijn therapeut was naast acupuncturist gespecialiseerd in het behandelen van allergieën met de Total Reset Methode. Mijn allergieën waren na een paar behandelingen verleden tijd. Na mijn acupunctuur opleiding ben ik zelf de opleiding voor Total Reset therapeut gaan volgen. Niet alleen vanuit mijn persoonlijke ervaring, maar vooral omdat ik in mijn acupunctuurpraktijk bijna dagelijks mensen ontmoet die kampen met één of meerdere allergieën, intoleranties of overgevoeligheden. Vanaf heden kun je bij DoorBraak dus ook terecht voor een Total Reset behandeling.

Wat is de definitie van een allergie?
Een allergie is een reactie van het afweersysteem ten opzichte van stoffen (meestal eiwitten) die lichaamsvreemd zijn, dus die van buitenaf komen. Deze lichaamsvreemde stoffen worden allergenen genoemd.

Wat zijn mogelijke oorzaken van allergieën?
- Toxines van diverse bronnen: voeding, bacteriën, schimmels, virussen;
- Neurotoxines zoals kwik, MSG, straling etc.;
- Verwondingen, littekens, ongelukken, operaties etc.;
- Genetisch bepaald; allergieën geërfd van (groot)ouders etc.;
- Deficiëntie en onvoldoende opname van voedingsstoffen;
- Emotionele trauma’s.

Wanneer is de Total Reset Methode in te zetten als therapie?
Intoleranties, sensitiviteiten en IgE gemedieerde allergieën kunnen verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken. Deze kunnen succesvol behandeld worden door een Total Reset therapeut. Maar dat is niet het enige; vrijwel iedere disbalans in het lichaam die gezondheidsproblemen veroorzaakt, kan in balans gebracht worden.
Voor welke klachten? Oor–, neus– en keelproblemen, darmstoornissen, nier– en blaas problemen, problemen met de klieren zoals de schildklier, prostaatklier, bijschildklier etc., spier– en gewrichtsproblemen zoals onverklaarbare spierpijn, pijn of stijfheid in de gewrichten, stofwisselingsstoornissen, aandoeningen van het skelet of de botten, problemen van het zenuwstelsel, problemen met de luchtwegen zoals astma, bronchitis etc., huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, acne, problemen met de bloedvaten, emotionele disbalansen en ook diverse immuunstoornissen.

Wat is het?
De Total Reset Methode is een combinatie van een spiertest uit Kinesiologie, Chiropractie en de westerse geneeskunde, maar de basis waar deze methode uit is ontstaan is de acupunctuur. Dat betekent dat ik ook bij deze methode het lichaam holistisch en dus als één geheel bekijk en benader. Het menselijk lichaam bestaat uit organen en ieder orgaan heeft regulier zijn eigen arts, maar vanuit de Oosterse geneeswijze bekeken, worden al die organen onderling met elkaar verbonden door middel van meridianen. Westers gezien reageert het lichaam op een eiwit. Als dit eiwit als lichaamsvreemd wordt gezien dan start er een immuunreactie. In het bloed kun je dan IgE of IgG testen (even heel kort door de bocht).
Wanneer we kijken met een Oosterse bril dan kijken we naar de meridianen en het energieveld van ons lichaam. Ons lichaam reageert al wanneer het in het energieveld komt van een stof. Er is een uitwisseling van informatie tussen de twee of meerdere energievelden. Als ons lichaam een ander energieveld herkent als zijnde een ‘goede’ energie, dan is er niets aan de hand. Alle meridianen blijven vrolijk stromen, het lichaam is in balans en geeft geen afwijkende en vervelende reacties. Wanneer een ander energieveld wordt gezien als ‘vijandig’ ontstaat er een reactie en die reactie is in eerste instantie in de meridianen en daarna fysiek merkbaar.

Hoe werkt de Total Reset Methode?
Met een uitgebreide anamnese en een spiertest wordt onderzocht op welke stoffen het lichaam ‘vijandig’ reageert. Vervolgens wordt het lichaam vertrouwd gemaakt met deze stoffen waardoor er geen vervelende reacties meer optreden wanneer je (in)direct in aanraking komt met deze stoffen.

Zoals eerder vermeld is de basis van waaruit ik werk gelegen in de acupunctuur. Echter wordt er in de meerderheid van de behandelingen niet met naalden gewerkt. De behandeling is dus volledig pijnloos.