Acupunctuur Medemblik - DoorBraak
 
Arnoud Braak acupunctuur.jpg

Arnoud Braak

Ik ben Arnoud Braak en woon samen met mijn vriendin en twee kinderen in Medemblik.

Ik heb ruim 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Na meerdere zeer positieve ervaringen met acupunctuur kwam ik in 2015 tot de conclusie dat ik hier zelf iets mee ‘moest’ gaan doen. Dit is tot op heden een van de beste beslissingen in mijn leven geweest. De 4-jarige HBO opleiding aan de TCMA in Amsterdam heb ik als een prachtige, maar vooral enorm leerzame reis ervaren. Iedere dag raakte ik meer gepassioneerd over deze Chinese geneeskunde en meer overtuigd dat mijn toekomst in de acupunctuur moest liggen. In 2020 heb ik mijn diploma (Cum Laude) gehaald en mag ik mezelf acupuncturist noemen. Ik ben meteen daarna gestart met mijn eigen acupunctuurpraktijk en heb deze DoorBraak genoemd.

Daarnaast ben ik in de zomer van 2021 gestart als docent en stagebegeleider bij de TCMA. Ik vind het fantastisch dat ik zelf een bijdrage mag leveren aan de opleiding waaraan ik zelf zo ontzettend veel plezier beleefd heb. En lesgeven geeft ook weer verdieping voor mijzelf als therapeut.

Al voor ik met de studie acupunctuur begon geloofde ik al dat lichaam en geest intensief met elkaar verbonden zijn. Nu ben ik er van overtuigd dat lichaam en geest één geheel vormen en elkaar dus positief, maar ook negatief beïnvloeden. Dit bedoel ik niet abstract of zweverig. Ik ben een nuchtere Noord-Hollander en geloof heilig in het credo ‘waar een wil is, is een weg,’ maar ook: ‘Eerst zien en dan geloven.’ Ik kijk kritisch naar de wereld, naar anderen en ook naar mezelf. En in de 8 jaar dat ik mij nu bezig houd met acupunctuur heb ik al ontzettend veel mooie en positieve ervaringen met deze Chinese geneeskunde mee mogen maken. Dit maakt dat ik er heilig van overtuigd ben dat acupunctuur voor veel mensen werkzaam kan zijn.

Ik beleef ontzettend veel plezier aan het helpen van mensen middels acupunctuur. Daarbij is het zetten van de naalden op de juiste plek een belangrijk onderdeel. Maar het echte contact wat je maakt met mensen, door het voeren van een goed gesprek, is meestal al de eerste stap naar beweging en daarmee naar meer gezondheid en stabiliteit.

 
Logo DoorBraak, Centrum voor Acupunctuur

Over DoorBraak

De naam voor dit bedrijf heb ik niet zomaar gekozen. Ik wilde zeker iets met mijn (achter) naam doen, maar het moest wel meer in zich hebben dan alleen dat. Er zijn meerdere redenen waarom ik vind dat deze naam het beste past bij wie ik ben en wat ik doe. Deze licht ik hier onder kort toe.

Op de eerste plaats mijn persoonlijke motivatie. Een vervolg van mijn carrière in de acupunctuur en daarmee de start van dit bedrijf is voor mij persoonlijk heel belangrijk en impactvol. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mijn gezin is het een totale ommezwaai. Ik zat ‘vast’ in een baan waar ik heel graag uit weg wilde, maar niet per sé uit weg hoefde. Zelf noemde ik het altijd ‘een gouden kooi.’ Van zekerheid naar onzekerheid, van een vast ritme (ik noem het zelf sleur) naar iets totaal nieuws; een bevrijding en dus zeker ook een doorbraak.

Op de tweede plaats de relatie met acupunctuur. Binnen de Chinese geneeskunde en dus ook de acupunctuur gaat het met name om verandering, transformatie naar een volgende fase en daarmee over het doorbreken van patronen. Problemen en klachten komen voort uit processen die vast zitten; er is te veel of juist te weinig van iets aanwezig om verandering te weeg te brengen. Met acupunctuur probeer ik een doorbraak bij iemand te weeg te brengen.

Verder draagt de naam DoorBraak een dubbele betekenis in zich. Je wordt namelijk behandeld door Arnoud Braak, want ik ben zelf de (enige) therapeut binnen deze praktijk en ik heet nu eenmaal Braak.

De Dikke van Dale zegt het volgende: door´âŚbraak (de; v(m); meervoud: doorbraken)

  1. Een plek waar een dijk of dam is doorgeslagen
  2. Een cruciale ontdekking die de weg opent naar belangrijke ontwikkelingen
  3. Het doorbreken, stukbreken.

Het mag duidelijk zijn dat ik mij het meest verbonden voel met de tweede definitie. Dit is waar ik zelf voor sta en ga als ik met mensen aan het werk ben.