Acupunctuur Medemblik - DoorBraak
 

Een DoorBraak...

25 augustus 2020

Vandaag is dan de dag dat ik 20 jaar werken binnen de financiële dienstverlening definitief af sluit. Met veel plezier en voldoening kijk ik hier op terug. Toch heb ik het altijd als een zoekend bestaan ervaren; nooit was ik echt op mijn plek, nooit was ik 100% geboeid, nooit heb ik de ‘flow’ gevoeld en altijd was er een soort onrust. Ik was bewust of onbewust op zoek naar de plek waar het gras groener was. Niet in financiële zin, maar in rust en op mijn plek zijn. Ik ben niet jaloers aangelegd, maar ik kijk op tegen mensen voor wie werk niet als werk voelt. Sommigen noemen dat passie. Ik noem het tegenwoordig in je element zijn; ik leg dat later nog uit.
Vijf jaar geleden nam ik deel aan een intensief management development programma via Rabobank. Ik stelde mezelf één doel: Het vinden van mijn werkgeluk. Naast alle persoonlijkheid scans, intervisies, drijfveeranalyses en waarde kompassen stond er een stilte retraite op het programma.
Vijf dagen werd ik ‘opgesloten’ in een oud nonnenklooster om daar in stilte over jezelf na te denken. En daar, tijdens de laatste donkere avond in mijn ‘cel’ viel het kwartje. Ik dacht na over dingen in het leven waar ik echt blij van geworden was; waar vielen blijdschap, enthousiasme, be- en verwondering, nieuwsgierigheid en dankbaarheid bij mij in hetzelfde mandje? Deze emoties had ik vooral ervaren bij de geboorte van onze kinderen, maar er waren nog een paar momenten waar deze aan de oppervlakte kwamen. De meest prominente die ik mij kon herinneren was na een behandeling van een acupuncturist. Dit was 15 jaar geleden, maar ik kon mij nog zo goed herinneren hoe enthousiast ik daar vandaan kwam na een succesvolle behandeling. Ik was op dat moment bijzonder geboeid, maar nu, tijdens deze retraite, realiseerde ik mij pas dat het meer was dan dat. Ik had iets elementairs in handen. Zou acupunctuur iets voor mij kunnen zijn? Ik moest het zeker gaan onderzoeken. Iedereen die ik vertelde over mijn ontdekking reageerde vrijwel hetzelfde: ‘Dit moet jij ook gaan doen, dit is wat bij jou past!’
Na de nodige research ben ik 4 maanden later gestart met de 4-jarige Acupunctuur opleiding aan de TCMA in Amsterdam. Deze jaren zijn omgevlogen en ik heb de lesstof letterlijk gevreten. Iedere dag raakte ik meer overtuigd dat dit de juiste stap was. Ik kwam ‘in mijn element.’ Dat is exact waar het binnen de Chinese geneeskunde en dus bij acupunctuur over gaat; als je leven gaat zoals het bij je past, dan ben je in je element en kun optimaal zijn wie je bent. Het leven is een constante transformatie naar een volgende fase en hierdoor kun je uit balans raken, lichamelijk en/of psychisch. Vaak kun je dit zelf herstellen en soms heb je daar hulp bij nodig, bijvoorbeeld met acupunctuur.
Eind juni ben ik cum laude afgestudeerd en daarna heb ik mezelf getrakteerd op 2 maanden ‘niets doen.’ Per 1 september start ik mijn eigen bedrijf; DoorBraak, Centrum voor Acupunctuur in Medemblik. De naam zegt genoeg…

 

DoorBraak Arnoud Braak stad Medemblik