Acupunctuur Medemblik - DoorBraak
 

It's all in the name... DoorBraak

Een maand geleden heb ik mijn praktijk via social media gepresenteerd. Ook de website, www.acupunctuur-medemblik.nl is live gegaan. Het aantal afspraken in de agenda is stijgende, maar ook is het leuk dat ik van diverse kanten benaderd wordt met vragen of reacties op artikelen. Zelfs voor mijn oude werkgever Rabobank, heb ik een leuke HR-bijdrage mogen verzorgen waar het gaat om regie nemen op je loopbaan. Hoe leuk is dat?!
Prikkelen doe ik dus niet alleen met naalden, maar blijkbaar ook met woorden.

Veel respons krijg ik op de keuze van de bedrijfsnaam; mensen vinden DoorBraak passend en creatief, maar er worden ook veel vragen over gesteld.
Er zijn meerdere redenen waarom ik vind dat deze naam het beste past bij wie ik ben, wat ik wil en wat ik doe en daarop geef ik graag onderstaande toelichting.

Ten eerste wilde ik iets met mijn eigen achternaam doen. Ik ben nooit bijzonder trots geweest op de naam Braak, maar ja, zo heet ik nu eenmaal.
Op de tweede plaats mijn persoonlijke motivatie. Een vervolg van mijn carrière in de acupunctuur en daarmee de start van dit bedrijf is voor mij persoonlijk heel belangrijk en impactvol. Niet alleen voor mijzelf, ook voor mijn gezin is dit een totale ommezwaai. Ik zat ‘vast’ in een werkomgeving waar ik heel graag uit weg wilde, maar niet uit weg hoefde. Zoals eerder beschreven noemde ik het altijd ‘de gouden kooi.’ Van zekerheid naar onzekerheid, van een vast ritme (sleur) naar een eigen agenda en van loondienst naar zelfstandig ondernemerschap. Het voelt als een bevrijding en dat is zeker een doorbraak.
Op de derde plaats de relatie met acupunctuur. Binnen de Chinese filosofie en geneeskunde en dus ook de acupunctuur gaat het met name om verandering en transformatie van de ene fase naar de volgende en daarmee over het doorbreken van patronen. Problemen en klachten komen voort uit processen die niet soepel veranderen en vast gaan zitten; er is te veel of juist te weinig van iets aanwezig om noodzakelijke verandering te weeg te brengen. Met acupunctuur probeer ik een doorbraak bij iemand te weeg te brengen. Dit kan lichamelijk en/of psychisch van aard zijn.
Verder draagt de naam DoorBraak een dubbele betekenis in zich. Je wordt behandeld ‘door Arnoud Braak’, want ik ben zelf de (enige) therapeut binnen deze praktijk.
Tot slot zegt De Dikke van Dale het volgende: door´âŚbraak (de; v(m); meervoud: doorbraken)
1 Een plek waar een dijk of dam is doorgeslagen
2 Een cruciale ontdekking die de weg opent naar belangrijke ontwikkelingen
3 Het doorbreken, stukbreken.
Het mag duidelijk zijn dat ik mij het meest verbonden voel met de tweede definitie. Dit is waar ik zelf voor sta en ga als ik met mensen aan het werk ben.

Hopelijk heb ik hiermee mogelijke vragen beantwoord. Maar voel je vooral vrij om op dit bericht te reageren. En natuurlijk: Heb je zelf een beetje ondersteuning nodig om iets te doorbreken? Bel, mail of app mij dan. (www.acupunctuur-medemblik.nl)

 Terug
Geplaatst: 25-09-2020 13:57:32

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier