Acupunctuur Medemblik - DoorBraak
 

Spanningsklachten?

Al voor de start van DoorBraak viel mij op dat veel cliënten spanningsklachten ervaren. Dit kan primair de hoofdklacht zijn waarom men mij benadert, maar tijdens het gesprek komt vaak naar voren dat dit een onderliggend probleem is bij andere klachten waar de cliënt primair last van heeft.

Overbelasting
Het ervaren van spanning is op zichzelf niet slecht voor je. Bij onverwachte, spannende of ingrijpende gebeurtenissen reageert je lichaam door adrenaline aan te maken. Hierdoor word je alert. Je gespannen voelen wordt een probleem als het te vaak gebeurt of te lang duurt. Spanning is van alle dag, maar nu de vakantieperiode definitief voorbij is, is de periode van ‘het grote moeten’ weer begonnen. En het probleem zit juist in de combinatie van vele dingen die (van onszelf) moeten; werk, school/studie, kinderen, sporten, je relatie en sociale contacten onderhouden. Je vraagt gewoon veel van zichzelf en dit veroorzaakt spanning welke vaak langdurig wordt.

Symptomen
Spanning kan zich op vele manieren uiten, maar oververmoeidheid is het belangrijkste symptoom. Ook een negatieve houding en een negatief zelfbeeld komen vaak voor. Verder kun je last hebben van: hoofdpijn, slaapproblemen, duizeligheid, misselijkheid, prikkelbaarheid, nervositeit, maag- en darmproblemen, hyperventilatie, menstruatie- en potentiestoornissen, verhoogde bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte en huidproblemen. Maar ook gevoeligheid voor (sport)blessures kan een manifestatie zijn van onderliggende spanning in je lichaam.

Acupunctuur
Omdat er duidelijk sprake is van een gebrek aan energie, is de acupunctuurbehandeling allereerst gericht op het herstellen van de energiebalans in je lichaam. Hierdoor zul je merken dat andere klachten minder worden. De spanning in je lichaam verdwijnt en je wordt rustiger in je hoofd. Daarnaast worden met de behandeling ook de specifieke klachten aangepakt die jij ervaart. Ook adviseer ik je hoe je zelf beter met spanning om kunt gaan.

Voel je vrij om mij te benaderen als je jezelf herkent in bovenstaand verhaal.

 Terug
Geplaatst: 24-09-2020 17:20:09

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier